ІНСТИТУТ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

Українського католицького університету

"Від турботи про психічне здоров'я окремої особи, родини -
   до більш здорового та гармонійного суспільства..."

Всесвітній день психічного здоров'я на програмі “Доброго ранку, Львове”

Про психічне здоров’я важливо говорити часто і багато, адже воно залежить не тільки від рівня благополуччя усього суспільства, а й від уваги до спектру його проблем.
Найважливіше, що втрачає людина через психічні порушення – це працездатність. За прогнозами фахівців Всесвітньої організації охорони здоров’я до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хворіб, які переважатимуть за кількістю людських працевтрат, пов’язаних з цими захворюваннями, та випередять навіть серцево-судинні захворювання, які традиційно переважать у структурі захворювання населення земної кулі.
Психічні розлади можуть виникнути у будь-якому віці у людей із найрізноманітніших культур. Тому будьмо уважними один до одного, оберігаймо своє психічне здоров’я та пам’ятаймо про людей з психічними розладами, які поруч. Перед душевною недугою усі – рівні.
Більше цікавих фактів, думок та пропозиції – в інтерв’ю з Орестом Сувалом, керівником проектів та програм Інституту психічного здоров’я УКУ.
Зокрема, про те, як телебачення впливає на психічне здоров’я, зокрема, його стабілізацію та якими є найоптимальніші шляхи співпраці фахівців з представниками мас-медіа; яким є вплив телебачення на особистість людини, як не піддаватися його маніпулятивному впливу, та загалом про важливість плекання психічного здоров’я, подолання стигматизації та дій в умовах ведення війни в країні.

Контакти

79011 Львів
вул. Іл. Свєнціцького, 17
офіс 044

+38 093 825 41 35
+38 097 416 94 94

ipz@ipz.org.ua

ІПЗ © 2017
Інститут психічного здоров'я
Український католицький університет
Про психічне здоров’я важливо говорити часто і багато, адже воно залежить не тільки від рівня благополуччя усього суспільства, а й від уваги до спектру його проблем. Найважливіше, що втрачає людина через психічні порушення – це працездатність. За прогнозами фахівців Всесвітньої організації охорони здоров’я до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хворіб, які переважатимуть за кількістю людських працевтрат, пов’язаних з цими захворюваннями, та випередять навіть серцево-судинні захворювання, які традиційно переважать у структурі захворювання населення земної кулі. Психічні розлади можуть виникнути у будь-якому віці у людей із найрізноманітніших культур. Тому будьмо уважними один до одного, оберігаймо своє психічне здоров’я та пам’ятаймо про людей з психічними розладами, які поруч. Перед душевною недугою усі – рівні. Більше цікавих фактів, думок та пропозиції – в інтерв’ю з Орестом Сувалом, керівником проектів та програм Інституту психічного здоров’я УКУ. Зокрема, про те, як телебачення впливає на психічне здоров’я, зокрема, його стабілізацію та якими є найоптимальніші шляхи співпраці фахівців з представниками мас-медіа; яким є вплив телебачення на особистість людини, як не піддаватися його маніпулятивному впливу, та загалом про важливість плекання психічного здоров’я, подолання стигматизації та дій в умовах ведення війни в країні. https://youtu.be/ThYEPXTTnVs